Samankaya Şehit Süleyman Solak Ortaokulu

Vizyon: Milletinin,vatanının ve kendisinin geleceğini garanti altına alabilecek ve insani unsurları üzerinde barındıran fidanlar büyütmek...

Misyon: Öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı, Yaşama saygılı, kendini ve etrafını tanıyan, sorunlara çok yönlü bakabilen, okumayı, araştırmayı ve sorgulamayı ilke edinen, Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Başarılar: 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında OGES sonuçlarına göre 6 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 7 öğrenci Anadolu Lisesi ; 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında OGES sonuçlarına göre 2 öğrenci Anadolu Öğretmen Lisesi, 12 öğrenci Anadolu Lisesi´ni kazanmıştır.

Saatler: 08:30 -15.30
Isınma: Kalorifer